BİNGÖL / SOLHAN - Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

5055272038
Adres
YENİ MAH. 3. CAD. SOLHAN IMAM HATIP LISESI KIZ ÖĞRENCI PANSIYONU BLOK NO 1/1 İÇ KAPI NO 306 SOLHAN / BİNGÖL
Vizyon
Milli Ve Manevi Değerleri Özümseyen Bireyleri Yetiştirirken, Sürekli Gelişen, Problemlere Çözüm Üreten Ve Tercih Edilen Bir Okul Olmaktır.
Misyon
Türk Milli Eğitimin Genel Amaçları Doğrultursunda Dini; Ana Kaynaklarından Doğru Öğrenen Ve Yorumlayan, Farklı Görüşlere, Çevreye Ve İnsanlara Saygılı, Yüksek Ahlaki Değerlerle Donatılmış, Kişilikli, Başarılı, Özgüvene Sahip Onurlu Bir Gençlik Yetiştirmektir.
Öğretim Şekli :Normal Eğitim
08:00-12:00 13:30-15:50
Ulaşım
İl merkezinden ilçeye her saat dolmuşla ulaşım sağlanmaktadır. İlçemiz Van-İstanbul güzergahında bulunduğundan tüm firmalara ait otobüsler ilçe merkezinden geçmektedir. Solhan ilçesi Muş ve Bingöl hava alanlarına 1 saatlik mesafedir.
Solhan YİBO Yerleşkesi
İl merkezine 40 dk uzaklıkta olup ilçe merkezde yer almaktadır.
Kontenjan Bilgileri
Okulumuzun 315 mevcudu olup her dönem başında 5.sınıflarda 1 şube; 9.sınıflarda üç şubelik öğrenci alınmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
2022-2023 taban: 256, tavan: 413
Okulun Sınav Başarı Durumu
Sınava giren 45 öğrenciden 14´ü üniversitelerin farklı bölümlerine yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuzun üniversiteye yerleştirme başarısı %35'dir.
Sportif Etkinlikler
Bahar Etkinlikleri kapsamında 1- Sınıflar arası Voleybol Turnuvası 2- Masa Tenisi Turnuvası 3- Satranç Turnuvası
TÜBİTAK Bilim Fuarı
Ödüllü Kitap Okuma Yarışmaları